Wednesday, June 24, 2015

IFTAR WITH MY BEAUTIFUL EX-HOUSEMATE


Asslammualaikum
Hi there,how are you guys? Firstly thanks sebab sudi singgah and baca blog kite.
Selamat Berpuasa korang. First weekend of Ramadhan baru baru ni,Iffa terus ajak kite keluar jalan jalan cuci mata dekat Masjid Jamek since hari tu Iffa off day so,kite dengan gigihnya keluar dengan berbahagia walaupun time tu puasa. Sebab dah decide nak pegi Masjid Jamek tu petang,pagi pagi lagi kite dah keluar dengan Jiah(my sister) pergi Nu Sentral. Jiah stress sangat dengan tempat kerja baru dia so kite bawak dia lepak lepak tengok movie Minions. Seriously cute gila cerita tu. Gilalah ! Siap ada dialog Terima Kasih lagi dalam Minions tu. Best. And lepas habis movie terus solat and siap siap jumpa Iffa. Selalunya kalau nak jumpa Iffa,kitorang suka gerak area KL and sebab tu Iffa fetch dekat KL Sentral je. Iffa sampai je terus gerak pegi Masjid Jamek. 
Sampai Masjid Jamek,ambik berderet dah kedai jual baju raya. Ya Allah,rambangnya mata ni Allah je yang tahu tapi ada jugak nasib baiknya kat sini sebab time tu tengah bulan so poket kosong lagi kan so takdelah rasa terkilan sangat kalau takdapat beli. 

Jalan sana jalan sini lebih kurang sejam lebih pusing area area Masjid Jamek /Jalan Tar dari baju kurung moden sampailah ke sari habis semuanya menawan dan menarik hati. Memang jatuh hati sangat sangat tapi tak semuanya okay adn memuaskan hati. Kekadang tu baju dia taklah cantik mana,tapi harg beratus ratus. Ini memang gila and rasa tak berbaloi langsung
Conclusionnya kite ken apilih bebetul teliti jenis kain and material baju tu sendiri. And paling penting compare lah dulu harga baju yang kita jumpa tu dengan harga dekat kedai lain sebab kekadang diorang ni jual harga yang mahal dari kedai kedai lain padahal jenis baju tu sama je. Mungkin nak cepat pergi Umrah/Haji bak kata Abah. Hehe. 

After sejam lebih macam tu kitorang plan nak cari tempat berbuka puasa. Sebabkan nak drop membe Jiah dekat KL Sentral so kitorang plan nak makan area Bangsar je. And area Bangsar kan memang banyak restoran and cafe cafe retis so kitorang plan nak lepak dekat ROA by Jovian. Pusing pusing cari after 20 minutes macam tu baru jumpa. Dari luar kedai tu memang nampak takde ramai pelanggan,bila masuk dalam,kosong kot kitorang conclude kan maybe time tu bulan puasa so orang ramai serbu time berbuka. Masuk sekejap usha menu terus terdiam kejap lepas tu terus decide nak keluar je cari tempat lain. But memandangkan kitorang dah duduk pun so kitorang cakaplah nak keluar jap,nanti datang balik. Padahal takkan datang pun bali. Hahaha
So far makanan dia taklah mahal sangat tapi air dia yang takboleh nak diterima akal sangat sebab air biasa biasa je tapi harga sampai rm9. MAybe bagi korang murah tapi bagi kita takberbaloi langsung. Ice lemon Tea sampai rm9? Buatnya air tu cawan dia size macam dekat warung biasa yang harga dia rm1.50 je tak ke dah berlaku pembaziran dekat situ ?
So guys,bulan puasa ni kita janganlah membazirkan so baik kite pergi cari kedai lain. Huhu

And finally kitorang terus masuk Bangsar Village and decide nak berbuka dekat sini :)
|| Nandos ||



Iffa and Cena


Tak familiar sangat dengan Bangsar Village lagilah pulak dengan wings wings dia so kitorang decide makan dekat tempat yang paling senang je. Sebabkan dah familiar dengan Menu dekat Nandos plus air kita boleh refill so baik sangatlah berbuka dekat sini je. Seriously masa haritu lapar tu takde tapi dahaga tu macam dah berlari 400meter berganti ganti orang yang sama. Haritu kitorang ambik set for whole chicken and sebab dah selalu sangat Mild haritu tukar angin sikit nak perisa Hot. Tapi memang winlah Nandos. Servis tip top sangat dekat Bangsar Village takmacam dekat Nu Sentral. 
Kitorang ambik set whole chicken+2 reg side+2bottomless drink dan kisahnya memang refill ice lemon tea sampai pengsan wehh.
Regular Side kitorang prefer lagi wadges macam ni sebab yang ni memang sedap. Kentangnya lembut sangat tambah pulak pedas pedas tu. Seriously Marvellous !
Iffa macam biasa makan mesti nak kena ada nasi so kite pilih spicy rice. Ya Allah,dahlah kite manaip ni time bulan puasa. Aaaa bergegar rasanya anak tekak bila teringat balik kelazatang Nandos. Perghhh. Puasa puasa,takbaik :(




Bottomless okay so kite refill malam tu dekat 6kali dan habis dengan licinnya. Iffa baru second round tu pun tak habis. Haha

Walaupun Iffa kurus compared tu akak sebelahnya tu tapi dia tetap kuat makan okay. Untung sangatlah makan banyak tapi badan maintain je macam tu. Taknaik naik pun. Takmacam iolls ni,huwaaa. Sobss :(



Spicy Rice faveret Iffa dengan Wadges empuk lagi menyelerakan faveret kita :)

Okay korang,nanti kita sambung entry lan pulak. Bye semua

 

Love,Cena <3
 

No comments:

Post a Comment